Použitý patentovaný materiál a jeho vlastnosti

Revoluce v textilním průmyslu

Textilní průmysl se neustále vyvíjí. Dnešní trh nabízí širokou škálu textilií přírodního i syntetického původu. Stejně tak i množství nejrůznějších technologií, mezi kterými vyniká tzv. "Thermosteck", při kterém se využívá inovativní způsob spojování vláken. Stručně řečeno, látky se spojují krátkodobým, ale velmi intenzivním zahříváním.

Při použití této technologie je výsledná tkanina odolnější vůči deformacím a na prošívané látce nejsou žádné nitě, které by se postupně trhaly. Této technologie se již hojně využívá při šití pracovních i volnočasových oděvů, nejrůznějších přehozů, přikrývek, tašek, batohů nebo kufrů. Výsledná tkanina může být dvouvrstvá (izolace a svrchní vrstva) nebo třívrstvá (podšívka - izolace - svrchní vrstva). Jako svrchní vrstvu lze použít materiály různých textur. Třeba bavlnu, vlnu, satén, nebo flanel. Pro spodní vrstvu lze použít zase podšívkové materiály různých textur.

3layer1

Z jakých materiálů je vyrobena MORZH sauna?

V případě mobilních saun MORZH je použitý materiál vyroben z třívrstvé thermosteckem prošívané textilie (Oxford 240/izolační vrstva Siberia/lehká pevná tkanina Taft s vyztuženým tkaním). Klíčová je přitom izolační vrstva "Siberia", která využívá schopnosti mikrovláken reagovat s okolním vzduchem pro vytváření buněk zadržujících teplo mnohem efektivněji, než standardní materiály. Prakticky to znamená vyšší tepelný odpor, rychlejší vyhřátí prostoru a menší spotřebu paliva.

Bez problémů tak lze saunu vytopit na 100 i více stupňů do 30 minut i při silných mrazech. Vše bylo testováno na Sibiři a to mluví za vše. Zároveň je technologie MORZH patenována.

Nakódoval Shoptetak.cz